Mini tarty z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 2 osób

Pyszne połączenie smażonej kiszonej kapusty, suszonych pomidorów, parmezanu i szynki z indyka. Zwieńczeniem całości jest pyszny świeży koperek z domowego ogródka.

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki (na 2 mini tarty):
    • płat ciasta francuskiego
    • 500 g kiszonej kapusty
    • 10 suszonych pomidorów
    • 2 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów
    • 5 plastrów szynki z indyka
    • sól
    • pieprz
    • koperek
    • 2 łyżki startego parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini tarty z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wykrawanie mini tart 1. Na oliwie spod suszonych pomidorów podsmażamy przesiekaną kapustę kiszoną. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Z ciasta francuskiego wykrawamy dwa niezbyt duże okrągłe placuszki.
  • przygotwanie rantu 2. . Na każdym z nich małym nożem zaznaczamy rant- ważne, żeby nie przeciąć ciasta, tylko lekko je naciąć. Farsz będziemy wykładać tak, by ran pozostał czysty- podczas pieczenia ładnie urośnie i zrobi fajne brzegi naszych mini tart.
  • wykładanie parmezanu 3. Na środek każdej tarty wykładamy równomiernie po łyżce startego parmezanu
  • wykładanie kapusty 4. Na ser wykładamy dużą porcję podsmażonej kiszonej kapusty.
  • faszerowanie 5. Na kapuście układamy dekoracyjnie suszone pomidory. Plastry szynki kroimy wzdłuż na niebyt grube paski. Każdy zawijamy na kształt różyczki i układamy na kapuście.
  • mini tarta 6. Tarty zapiekamy ok. 20 minut w temp. 200 stopni, termoobieg.
    Gotowe tarty posypujemy obficie koperkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować