Zupa truskawkowa

5 (180 ocen)

Zupa na letnie dni.

Składniki:

  • 1kg truskawek
    opakowanie kiślu truskawkowego
    cukier
    makaron świderki
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki ugotować na wodzie, do miękkości.
    Dodać cukier według uznania( w zależności od tego jak słodkie są truskawki)
    Kisiel rozrobić w 1/2 szklance zimnej wody i dodać do truskawek.
    Wszystko zagotować.
    Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Podawać z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować