zupa truskawkowa z makaronem

4.37 (208 ocen)

  • 15 min

Lubie zupy owocowe, a ta z truskawek najbardziej.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg truskawek,
    1/2 szklanki cukru-mozna mniej dac,
    2 łyzki mąki ziemniaczanej,
    1/3 szklanki smietany,
    1op. makaronu np świderek
Wystaw ocenę:

4.37 (208 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa truskawkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki pluczemy, szypulkujemy.
    Wkladamy do garnka z goraca woda-ok2,5 l i gotujemy tak dlugo, az truskawki sie rozgotuja.
    Dosypujemy cukier.
    Powstajaca zupe zageszczamy maka(mozna zamiast niej uzyc kisielu truskawkowego).
    Pod koniec zabielamy smietana.
  • 2. W osolonym wrzatku gotujemy makaron.Po ugotowaniu laczymy z zupa.Zaleznie od temperatury za oknem zupe mozemy podawac na zimno lub na goraco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować