Zupa jogurtowa

4 (1 ocen)

  • 30 min

Polecam orzeźwiająca zupę jogurtową.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 1/2 bulionu warzywnego
    20 dkg ryżu Basmati
    1 łyżka mięty suszonej
    1 łyżka melisy suszonej
    1 łyżeczka masła
    250 ml jogurtu naturalnego gęstego
    1 żółtko
    curry
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu wsypać ryż i gotować 15 min pod przykryciem. Jogurt połączyć z żółtkiem, ciągle mieszając, bardzo powoli wlewać do zupy, nie doprowadzać do wrzenia. Masło rozpuścić na patelni wrzucić pokruszone zioła, wymieszać. Dodać do zupy , wymieszać. Podawać chłodną, posypaną curry

Porady

Miętę i melisę suszoną można zastąpić świeżą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować