Kapusta kiszona po tajsku

4.48 (202 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bo my lubimy nieoczywiste połączenia ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    1 liść kaffiru
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryczka chili
    2 łyżki oleju sezamowego
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżka cukru palmowego
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dodatki

Kapusta kiszona po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta kiszona po tajsku 1. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy w wodzie z dodatkiem liścia kaffiru. Odcedzamy.
    W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
    Kapustę polecamy szczególnie do ryb.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować