Zielono-żółta sałatka

4.99 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bez majonezu, z pieczonym filetem z kurczaka – idealna dla dbających o linię.

Składniki:

  • filet z kurczaka
    puszka ananasa
    puszka kukurydzy
    seler naciowy
    jabłko
    ok. 3-cm biała część pora
    5 dag posiekanych orzechów włoskich
    jogurt naturalny
    przyprawy: do kurczaka, curry, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zielono-żółta sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. 50 minut w 180 °C. Studzimy.
  • 2. Ananasa i kukurydzę osączamy. Selera, jabłko i pora myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Mieszamy z mięsem i orzechami.
  • 3. Jogurt mieszamy ze szczyptą curry i polewamy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Filet z kurczaka Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować