Tradycyjne zapiekanki

5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie ma to jak domowe zapiekani.Są pyszne i chrupiące. Polecam :-)

Składniki:

  • 1 długa bagietka ok.60cm
    15-20dag ser żółty-do wyboru
    5-6 większych pieczarek
    1 mała czerwona cebula lub pół większej
    masło do posmarowania bagietki
    przyprawa do pizzy
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki

Tradycyjne zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanki z serem i pieczarkami 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka.
  • Zapiekanki z serem i pieczarkami 2. Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia)
    Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy.
    Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem.
  • Zapiekanki z serem i pieczarkami 3. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki.
  • Zapiekanki z serem i pieczarkami 4. Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.Ja polałam ketchupem.

    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować