Zapiekanka makaronowa

5 (194 ocen)

  • 30 min

bardzo dobra, wszyscy ją zjedli w mig

  • 30 min

Składniki:


  • 25 dag makaronu (dowolny)
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 jajko
    15 dag szynki
    15 dag sera żółtego
    sól
    pieprz
    natka pietruszki w proszku
    łyżka margaryny
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić po ugotowaniu. Szynkę pokroić w kwadraciki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych otworach. W miseczce roztrzepać jajko i dodać jogurt. Wymieszać dokładnie. Następnie dodać szynkę i starty ser żółty. Doprawić pieprzem i solą. Brytfannę lub naczynie żaroodporne wysmarować dobrze margaryną. Wyłożyć na sam spód makaron ugotowany. Polać sosem przygotowanym wcześniej. Piec w 180 st. przez ok. 15 minut. Posypać na koniec natką pietruszki. Na koniec można polać keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować