Zapiekane zrazy cielęce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kuchnia ukraińska. Danie bardzo delikatne i soczyste.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 800 g cielęciny
    100 g sała (można zastąpić słoniną)
    szklanka rosołu cielęcego
    trochę masła
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane zrazy cielęce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane zrazy cielęce 1. Naczynie do zapiekania wysmarowałem masłem. Cielęcinę pokroiłem w poprzek włókien na cienkie plastry , każdy lekko rozbiłem.
    W formie ułożyłem na zmianę warstwę mięsa i cieniutko pokrojonego sała ( w Polsce trudno dostępne więc zrobiłem sam) posypałem solą i pieprzem . Na wierzchu powinna być słonina . Wlałem rosół , przykryłem i zapiekałem godzinę w temp. 180 st. C.
  • Sało 2. Przepis na sało (link) :

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/salo-3
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować