WZK z czarnymi porzeczkami

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Pyszne, puszyste, wilgotne ciasto.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    20 dkg margaryny
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    3-4 łyżki kakao
    2 łyżki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    Krem:
    3żółtka
    1 szklanka cukru pudru
    2 kubeczki serka homogenizowanego
    1,5 kostki masła
    łyżka żelatyny
    Dodatkowo:
    czarne porzeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Wuzetka

Wzk z czarnymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mąkę, kakao, sodę i proszek. Na końcu włożyć ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut.
  • 2. Krem:
    Utrzeć masło z cukrem i dodawać po jednym żółtku. Do gładkiej masy dodawać po łyżce serka i żelatynę rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody.
  • Wzk 3. Upieczone ciasto przekroić i przełożyć kremem. Wierzch również posmarować kremem, posypać czarnymi porzeczkami i polać polewą czekoladową.
  • WzK 4. .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować