WIŚNIE DRYLOWANE W SYROPIE

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Wiśnie w syropie to doskonały pomysł na ich przetworzenie.Z pewnością przydadzą się w zimie do wypieków.Robię już nie pierwszy raz ;przepis jak najbardziej godny polecenia.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 KG WIŚNI
    1 KG CUKRU
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Wiśnie drylowane w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie umyć ,wydrylować z pestek.Zasypać cukrem-wymieszać,pozostawić na 24 godziny.Następnie odlać sok i zagotować go.Gorącym syropem zalać wisienki,wymieszać-odstawić na 24 godziny.Znów powtórzyć proces i odstawić na dobę.Ponownie odcedzić sok ,zagotować .Wiśnie porcjować do wyparzonych słoiczków,zalać je gorącym syropem i odwrócić do góry dnem na 10 godzin.( nie ma potrzeby pasteryzować)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować