Wiśnie drylowane w syropie

4.48 (157 ocen)

Takie wiśnie z pewnością wykorzystacie. Są idealne do tortu szwardzwaldzkiego, lodów, deserów oraz można zrobić pyszny sos wiśniowy na zimno i na ciepło.

Składniki:


  • 3 kg wiśni
    250 ml wody
    0,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Wiśnie drylowane w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie umyć i odsączyć. Za pomocą drylownicy lub nożyka do warzyw( ja robiłam nożykiem) wypestkować. Wyparzone słoiki napełnić wiśniami ale nie uciskać. Zagotować wodę z cukrem i gorący syrop rozlać do słoików. Słoiki szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować