Wiśnie drylowane w syropie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Super wiśnie na zimę – w gęstym syropie, słoiki nie wymagają gotowania. Super dodatek do deserów i ciast.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg wiśni
    ½ kg cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Wiśnie drylowane w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: wiśnie opłukać, wydrylować, osączyć z soku na sitku. Powstały sok zagotować (będzie go około ½ litra) zagotować z cukrem. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu około ½ godziny. Wiśnie wydrylowane ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać gorącym syropem, zakręcić słoiki, odwrócić do góry dnem, odstawić do wystygnięcia.

Porady

1.dla bezpieczeństwa słoiki z wiśniami można pasteryzować około 5 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować