Wiosenna sałatka ryżowa z ziarnami słonecznika

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Sałatka z ryżem i dużą ilością warzyw aby było jeszcze zdrowiej dodajemy prażone ziarna słonecznika.Polecam smaczne syte i mało kalorii .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu brązowego
    1 ogórek zielony,
    1/2 szt papryki żółtej
    2 pomidory,
    3 łyżki słonecznik,
    szczypior,
    1/2 puszki kukurydzy
    15 dag szynki,
    3 szt jajek
    1 por,
    2 łyżki olej lniany,
    Sól morska
    pieprz biały
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka ryżowa z ziarnami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Por myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Paprykę zółta kroimy w kosteczkę. Pomidory średniej wielkości myjemy i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odcedzamy.
  • 2. Szynkę kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo , zimne kroimy drobno. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy posiekany szczypior.
  • 3. Mieszamy dodajemy olej , sól i pieprz do smaku.
  • 4. Mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować