Truskawkowe ciasto kubeczkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pewnie każdy z Was zna to ciasto bo krąży w sieci już od jakiegoś czasu.
Jako, że mamy sezon truskawkowy to postanowiłam i ja je upiec.
Ciasto jest ekspresowe do zrobienia, smaczne i wilgotne.
I zapewniam Was, że szybko znika.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kubek jogurtu naturalnego ( o poj. 350 g )
    3 kubki mąki pszennej typ 500
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 kubka cukru
    1 łyżka ekstraktu waniliowego
    5 jajek
    1 kubek oleju
    300 g truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Truskawkowe ciasto kubeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć jogurt, umyć kubek i wysuszyć.

    Do jogurtu dodać jajka, olej i ekstrakt i wymieszać.

    Następnie wymieszać ze sobą suche składniki odmierzając kubkiem po jogurcie.

    Do suchych wlać mokre składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.

    Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia.

    Na cieście ułożyć połówki truskawek.

    Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach a po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować