Tradycyjny rosół

4.48 (162 ocen)

Od lat ta rozgrzewajaca potrawa gości na naszym stole w każdą niedzielę.To już tradycja.

Składniki:

  • Rosól:
    1kg porcji rosołowych
    30dag wołowiny
    3l wody
    4 małe marchewki
    1 średnia cebula
    sól
    ziarna czarnego pieprzu 3-4
    Maly seler
    1 pietruszka
    pieprz, sól,
    makaron
    szczypta soli
    woda i olej go zagotowania
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Tradycyjny rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosól: mięso przed gotowaniem należy namoczyć w ok 3litra wody (ok 2-3godziny przed gotowanie). Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny należy je zebrać. Następnie do wywaru mięsnego wrzucamy wszystkie obrane, pokrojone i umyte warzywa oraz przyprawy. Gotujemy wszystko na bardzo wolnym ogniu, Rosól powinien się powoli gotować ok 2- 3godzin.
  • 2. Przygotowany makaron wrzucamy na wrzącą wodę z dodatkiem oleju i gotujemy do miękkości. Makraon nastepnie zalewamy zimną wodą i przecedzamy przez druszlak.
    Podajemy z rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować