Tradycyjna zupa ogórkowa

4.5 (183 ocen)

  • 35 min

To jedna z moich ulubionych zup !

  • 35 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszkę
    1/4 selera
    1 litrowy słoik ogórków kiszonych
    5-6 ziemniaków
    2 l bulionu
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tradycyjna zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu wrzucamy obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki.
  • 2. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Ogórki ścieramy na tarce, następnie przesmażamy je w rondlu wraz z 2 łyżkami masła.
  • 4. Gdy warzywa będą ugotowane, dodajemy starte ogórki. Smak zupy podkreślamy wlewając wodę z ogórków (im więcej wlejemy, tym nasza zupa nabierze fajnego kwaskowego smaku). Całość gotujemy ok.10min.
  • 5. Na koniec doprawiamy śmietaną bądź jogurtem naturalnym.
    Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować