Tortellini w sosie smietanowym

4.48 (183 ocen)

Przewaznie tortellini uzywane sa do salatek ja natomiast proponuje na cieplo z pieczarkami,szynka i sosem smietanowym.

Składniki:

  • 500 gr swiezych tortellini o dowolnym smaku
    200 gr szynki
    300 gr pieczarek
    250 ml smietany do sosow i zup
    olej do smazenia
    sol,pieprz
    pietruszka
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortellini w sosie smietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i pokrojone w grubsze plastry pieczarki podsmazamy na oleju,dodajemy pokrojona dowolnie szynke(u mnie plastry pokrojone w pasy) oraz smietane i pietruszke doprawiamy do smaku,gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 10'.Do tak otrzymanego sosu dajemy ugotowane gorace tortellini,mieszamy wszystko razem.

Porady

Smietane jezeli jest zbyt gesta mieszamy z odrobina wody lub jeszcze lepiej z bulionem warzywnym jezeli ktos ma akurat gotowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować