Tiramisu inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaparzyć kawę. Pół paczki biszkoptów delikatnie namoczyć w kawie i ułożyć je na dnie przeźroczystego naczynia (może być jedno duże lub kilka małych).
Po ułożeniu biszkopty skropić obficie sokiem pomarańczowym.
Posypać kakao.
2.Żółtka ubić z cukrem pudrem. Po kilku chwilach dodać serek mascarpone i dalej ubijać na gładką masę.
Połowę masy serowej wylać na ułożone w naczyniu biszkopty.
3.Pokroić kilka brzoskwiń z puszki na małą kosteczkę. Wyłożyć je na masę serową, Posypać kakao.
Na brzoskwinie wyłożyć drugą część biszkoptów, również namoczonych w kawie i skropionych sokiem pomarańczowym.
Na biszkopty wyłożyć drugą część masy serowej.
Udekorować.
Posypać startą czekoladą.
Schłodzić w lodówce.
Komentarze