1.Całe jajka ubić, dodać cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Zrobić 6 ciast do każdego dodać inny barwnik:
czerwony, pomarańczowy (żółty+czerwony), żółty, zielony, niebieski, fioletowy (czerwony+niebieski)
Piec ok 20 min w 180*
MASA:
Połowę mleka zagotować, w pozostałym wymieszać mąki, cukier, wlać do gotującego się mleka ugotować budyń, Margarynę utrzeć na puch, dodać przestudzony budyń, oraz cukier waniliowy, ewentualnie dodać cukier puder do smaku.
PRZEŁOŻENIE:
każde z ciast przekładać masą zaczynając od filetowego kolejno kłaść niebieskie, zielone, żółte, pomarańczowe i czerwone. Pozostałą masą posmarować boki i wierzch ciasta. Posypać posypką i ozdobić żelkami.
Porady
Jako że moje ciasto nie było robione dla dzieci nasączyłam każdy blat alkoholem połączonym z wodą, co dodało ciastu dużo lepszego smaku.
Komentarze