TARTA Z JAGODAMI MASCARPONE I ŚMIETANKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

Krucha, delikatna + sezonowe owoce = poecja

  • 40 min

Składniki:

  • Na jedną tartę potrzebujemy:

    Dwie szklanki mąki
    2 żółtka
    pół kostki margaryny
    łyżka śmietany
    pół szklanki cukru pudru

    KREM

    serek mascarpone (250g)
    śmietanka 200g
    dwie łyżki cukru pudru

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z jagodami mascarpone i śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki wrzucamy do miski – przyznam szczerze, że wcześniej jak robiłam przesiewałam mąkę, cukier puder itp, a tym razem postanowiłam wsadzić wszystko do miski i wymieszać. Ciasto ugniatamy tak długo aż wszystkie składniki się połączą i uda nam się dobrze wyrobić ciasto.

    Wyrobione ciasto wykładamy na przygotowaną formę(wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą). Ciasto nakłuwamy widelcem.

    W temperaturze 180* – termoobieg – pieczemy przez około 20 min (ja wyciągam tartę jak ciasto jest zarumienione).


    Krem:
    Do wysokiego naczynia wlewamy śmietankę i dodajemy cukier puder, miksujemy na średnich obrotach stopniowo dodając serek mascarpone. Jak już dodamy cały serek zwiększamy obroty to maksymalnych. Jak śmietanka z mascarpone będzie ubita wkładamy do lodówki do schłodzenia.


    Gdy ciasto na tartę będzie już zimne, wykładamy na nią masę – równo rozprowadzając. Na koniec posypujemy wierzch jagodami i zdobimy dowolnymi owocami ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować