Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki bezmięsny obiadek. Razowy makaron bakłażan i pyszny wędzony ser twarogowy.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania Makaronu razowego
    1 szt bakłażan,
    1 łyżka oleju rzepakowego ,
    pieprz biały
    twaróg wędzony,
    1 ząbek czosnku
    sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy.
  • 2. Po ok 10 min bakłażana płuczemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek ok 1 ząbek obieramy i wyciskamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy.
  • 3. Dodajemy bakłażan i makron -mieszamy . doprawiamy sola , pieprzem do smaku. serwujemy na ciepło posypane pokruszonym serem wędzonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować