Tagliatelle z wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uczta dla oczu i podniebienia do przygotowania w kilka chwil.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle (najlepiej jajeczny): 400 gramów
    - kremowy biały serek: 120 gramów
    - wędzony łosoś: 120 gramów
    - mleko: 100 mililitrów
    - cytryna: 0.25 sztuki
    - pieprz czarny (grubo mielony lub tłuczony): 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - żółtka: 2 sztuki
    - szczypiorek: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia pociąć na małe kawałki.
  • 2. W rondelku podgrzać mleko, dodać serek i sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny. Mieszać póki składnik się nie połączą. Nie doprowadzać do wrzenia! Gładki sos doprawić do smaku solą, zaciągnąć żółtkami, dodać szczypiorek.
  • 3. Makaron wymieszać z sosem i kawałkami łososia. Przełożyć na talerze, posypać pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować