Szybki sos do makaronu z gotowanym mięsem z zupy

4.5 (152 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Zostało Wam gotowane mięso z zupy i nie wiecie, co z nim zrobić? Zapraszam do wypróbowania pysznego sosu do makaronu. :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Z PODANYCH SKŁADNIKÓW WYCHODZI OKOŁO 8 PORCJI MAKARONU.

    Około 500 g makaronu kolorowego tagliatelle,
    500 g mascarpone,
    mała dymka,
    garść posiekanego szczypiorku z dymki + odrobina do posypania,
    gotowane mięso z zupy (ja akurat miałam pierś kurczaka),
    puszka krojonych pomidorów,
    2 większe ząbki czosnku,
    2 łyżki masła,
    papryka ostra,
    łyżeczka soli,
    oregano,
    bazylia,
    około 6 łyżek natki pietruszki (użyłam mrożonej) + odrobina do posypania.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Szybki sos do makaronu z gotowanym mięsem z zupy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos z gotowanym mięsem z zupy 1. Makaron gotuję al dente.
    Mięso dzielę na kawałki, podsmażam na maśle wraz z posiekaną dymką, szczypiorkiem oraz czosnkiem.
    Lekko podsmażam, dodaję pomidory z puszki oraz wszystkie przyprawy wraz z pietruszką.
    Po chwili dodaję mascarpone, dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Makaron polewam przygotowanym sosem, posypuję szczypiorkiem oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron Mascarpone Mięso Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować