Szybka szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KASIĘ roztopić w rondelku.
2.Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wlać KASIĘ - wszystko zamieszać. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 i 1/3)
3.Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4.Tortownicę lub blaszkę o wymiarach 24x42 cm wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wylać większą część,wstawić do grzanego piekarnika (175 stopni) i podpiec na lekko rumiano ok. 10-15 minut.
5.Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem i wylać drugą część ciasta.
6.Piec około 25-30 minut.
7.Wyjąć z piekarnika, wychłodzić i posypać cukrem pudrem.
Komentarze