Szparagi na sałatce z jajkiem w parmezanowym koszyczku.

0 (0 ocen)

Jak szybko zrobić koszyk z parmezanu.

Składniki:

  • 10 szt. szparagi zielone
    5 plasterków szynka parmeńska
    sałata mix
    10 szt. oliwki czarne
    10 szt. oliwki zielone
    5 szt. pomidorki koktajlowe
    5 szt. kapary
    5 szt. pomidory suszone
    2 dag parmezan
    ocet balsamiczny
    1 jajko
    0,5 łyżeczki ocet
    sól
    5 dag parmezan
    0,5 łyżeczka olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szparagi na sałatce z jajkiem w parmezanowym koszyczku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować koszyczek z parmezanu. Papier do pieczenia posmarować odrobiną oleju. Zetrzeć na tarce parmezan i na natłuszczonym papierze uformować z niego koło. Papier z serem położyć na suchej patelni i podgrzewać do rozpuszczenia parmezanu. Szklankę, kubek przewrócić do góry dnem i papier z rozpuszczonym serem położyć na odwróconej szklance serem do szklanki. Przytrzymując papier uformować dłońmi brzegi koszyka. Przy odrobinie wprawy możemy wielkość i kształt koszyka formować dowolnie.
    Sałatę najlepiej różną, rozłożyć na półmisku , obłożyć oliwkami, pomidorami, kaparami. Skropić octem balsamicznym.
    Szparagi blanszować 3 minuty w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, owinąć plastrami szynki parmeńskiej i zapiekać 8 minut pod grillem w piekarniku.
    Jajko w koszulce ugotować w lekko zakwaszonej wodzie i włożyć do koszyczka z parmezanu.
    Szparagi rozłożyć na sałacie, posypać płatkami świeżo startego parmezanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować