Szarlotka z białą polewą

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

smakowita słodycz która skusi nawet najgorszego przeciwnika słodyczy. W mojej rodzinie robi furorę:)

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    3 szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szkl. cukru
    2 żółtka
    2/3 margaryny
    cukier waniliowy
    polewa:
    1/3 kostki margaryny
    3/4 szkl. cukru
    1 szkl mleka w proszku
    orzechy drobno pokrojone
    aromat cytrynowy
    1/4 szkl wody (trochę mniej)
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z białą polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto: zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na blachę, zetrzeć jabłka na tartce, na to położyć drugą rozwałkowaną część ciasta. Piec aż się zarumieni.
    2. Polewa: Margarynę, wodę, cukier zagotować, ostudzić, żeby było ciepłe. Do tego dodać mleko w proszku, aromat, orzechy. Wyłożyć na wystudzony placek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować