Prosta i aromatyczna surówka z selera jest jedną z moich ulubionych;) Dziś wzbogaciłam ją o rodzynki i orzechy co nadało jej wyrazistości i słodyczy...Z powodzeniem nadaje się jako dodatek do mięs
15 min
Składniki:
Składniki dla ok 4 -6 osób;
1 nieduży korzeń selera
1-2 małe marchewki
1-2 jabłka
5 dag rodzynek
5 dag orzechów włoskich
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
szczypiorek wg uznania
Surówka z selera z rodzynkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Selera i marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach,jabłko na grubych.Wszystko mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny .Dodajemy rodzynki ,orzechy,śmietanę i doprawiamy do smaku.Można dodać szczypiorek.
Komentarze