Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią

4.49 (177 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Surówka jest przepyszna i idealnie łączy w sobie wszystkie składniki. Przyznam, że uwielbiam ją podjadać w wersji solo, ale rewelacyjnie też komponuje się daniami mięsnymi. Surowy seler jest bardzo zdrowy, więc naprawdę warto spożywać go w takiej postaci.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 seler (średni)
    3-4 połówki brzoskwini z puszki
    1 garść rodzynek (solidna)
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    sok z cytryny
    cukier, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki należy zalać wrzątkiem i odczekać kilka minut, aż zmiękną, a brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w niewielką kostkę.
    Selera obrać i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny i lekko posolić.
    Majonez wymieszać z jogurtem.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Sałatkę doprawić do smaku i schłodzić w lodówce, aby smaki "się przegryzły".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować