Surówka z pora i rzodkiewek

4.5 (169 ocen)

  • 20 min

Prosta i szybka surówka doskonała do drugiego dania.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży por
    3 szt. dużych rzodkiewek
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora i rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w półplasterki, przelewamy gorącą wodą i studzimy.
    Rzodkiewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Jogurt mieszamy z majonezem i polewamy wymieszane warzywa.
    Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować