Surówka z kalarepy, rzodkiewki i ogórka ze słodką śmietaną i koperkiem

4.83 (6 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Surówka, która szczególnie polecam miłośnikom chrupiącej kalarepy i pikantnej rzodkiewki :)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół dużej kalarepy
    pół dużego ogórka szklarniowego
    6 rzodkiewek
    1łyżeczka suszonego koperku lub świeżego
    2 łyżki słodkiej śmietanki 36% lub 18%
    sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Surówki

Surówka z kalarepy, rzodkiewki i ogórka ze słodką śmietaną i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę i rzodkiewki ścieramy na tarle o grubych oczkach. Ogórka przekrawamy na pół i przy pomocy łyżeczki wydrążamy środek, następnie kroimy odrobinę grubiej niż na mizerię. Po wymieszaniu i doprawieniu surówka gotowa do chrupania:)

Porady

Zamiast słodkiej śmietanki można użyć mniej kalorycznego jogurtu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ogórek Rzodkiewka Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować