Surówka, która szczególnie polecam miłośnikom chrupiącej kalarepy i pikantnej rzodkiewki :)
5 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
pół dużej kalarepy
pół dużego ogórka szklarniowego
6 rzodkiewek
1łyżeczka suszonego koperku lub świeżego
2 łyżki słodkiej śmietanki 36% lub 18%
sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
Surówka z kalarepy, rzodkiewki i ogórka ze słodką śmietaną i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepę i rzodkiewki ścieramy na tarle o grubych oczkach. Ogórka przekrawamy na pół i przy pomocy łyżeczki wydrążamy środek, następnie kroimy odrobinę grubiej niż na mizerię. Po wymieszaniu i doprawieniu surówka gotowa do chrupania:)
Porady
Zamiast słodkiej śmietanki można użyć mniej kalorycznego jogurtu.
Komentarze