Surówka z jabłka i marchwi

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i bardzo zdrowa. Ta surówka to dla mnie jeden z wielu smaków dzieciństwa. Idealna jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielna przekąska w ciągu dnia. Jest też tania i szybka w przygotowaniu, a składniki na nią zazwyczaj każdy ma w domu.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie jabłka
    2 średnie marchewki,
    1-2 łyżeczki soku z cytryny,
    sól i pieprz do smaku,
    cukier (opcjonalnie),
    2-3 krople octu jabłkowego (opcjonalnie),
    oliwa z oliwek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki Przekąski

Surówka z jabłka i marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ścieramy na tarce o małych oczkach, natomiast jabłka na tarce o grubych oczkach (jeśli mamy domowe niepryskane jabłka to możemy zetrzeć razem ze skórką) i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Skrapiamy octem i oliwą, razem mieszamy, jeśli jest potrzeba to jeszcze doprawiamy do smaku według uznania i odstawiamy na ok. 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować