Surówka resztkowa do obiadu

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z końcówek warzyw w lodówce powstała pyszna surówka do obiadu

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kilka liści kapusty pekińskiej
    - jabłko
    - por
    - pół czerwonej papryki
    - 4 ogórki konserwowe
    - koper
    - 1,5 łyżki majonezu
    - sól, pieprz czarny, szczypta cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka resztkowa do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por pokroić w pół talarki i przelać wrzątkiem. Jabłko i paprykę czerwoną obrać i pokroić w kosteczkę. Resztę składników pokroić jak lubimy, dodać koper, przyprawy i majonez. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki, aby surówka się schłodziła, a smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować