PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Surówka z białej rzodkwihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/93/a32fa32593c9e42105e41c7077b95139fe17c37d.jpeg45923056http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-bialej-rzodkwi-9
jedna duża biała rzodkiew
1 jabłko
sól
pieprz
kwaśna śmietana
pół łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)
Sposób przygotowania przepisu:
Surówka z białej rzodkwi
1.
Zetrzyj na tarce o grubych oczkach rzodkiew i oprósz ją delikatnie solą. Przełóż rzodkiew na sito i poczekaj około pół godziny, warzywo puści nadmiar soku.
2.
Dodaj do surówki kwaśną śmietanę (nie ma jej być zbyt dużo) i przetarte na tarce o grubych oczkach jabłko.
3.
Dopraw surówkę solą i pieprzem. Można też dodać odrobinę soku z cytryny.
4.
Odstaw na godzinę, aby wszystkie składniki się przegryzły.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze