Suflet bananowy z czekoladą

0 (0 ocen)

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

Składniki:

  • 3 średnie banany bez skórki
    1 obrane jabłko
    20 g masła
    3 jajka
    100 g cukru
    60 g bułki tartej
    50 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Suflet

Suflet bananowy z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko z bananami pieczemy w piekarniku do miękkości w 180 stopniach
  • 2. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka dalej ucierając. Białka ubić na sztywną pianę
  • 3. Banany i jabłka przetrzeć przez sito
  • 4. Do utartej masy dodać masę owocową, pianę z białek, bułkę tartą oraz pokrojona w małe kawałeczki czekladę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
  • 5. Foremki wysmarować masłem i przełożyć do nich masę. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować