Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

4.5 (173 ocen)

Wystarczy kilka minut i pyszne typowo włoskie danie gotowe

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    250 g pomidorków koktajlowych
    oliwa z oliwek ( ok 4 łyżki)
    2 ząbki czosnku
    pęczek bazylii ( lub bazylia suszona)
    świeżo starty parmezan lub grana padano do posypania
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Napoje Spaghetti

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Bazylię jeśli jest świeża umyć i posiekać. Nastawić wodę osoloną do ugotowania makaronu. Makaron gotujemy al dente wg instrukcji podanej na opakowaniu. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i pomidorki. Smażymy na małym ogniu co jakoś czas mieszając. Doprawiamy do smaku, dodajemy bazylię. Odcedzony makaron mieszamy z sosem. Podajemy posypane płatkami startego parmezanu. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować