Postanowiłam nieco zaryzykować i zamiast pomidorów dodać do spaghetti sok pomidorowy. Wyszło bardzo smaczne. Danie idealne dla zapracowanych, przygotowuje się je ekspresowo :)
Spaghetti na soku pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym na złoto. Wrzucamy mięso i smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając.
2.W czasie gdy mięso się smaży wstawiamy wodę na makaron (z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju)
3.Podsmażone mięso zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 5 minut.
4.Do gotującej się wody wrzucamy makaron i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
5.Mąkę rozrabiamy w 1/2 szklanki wody, dodajemy do sosu, zagotowujemy. Sos w razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Odcedzony makaron polewamy sosem. Smacznego.
Komentarze