Sos tatarski

5 (3 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika ze stołu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 duży słoik marynowanych pieczarek
    6-8 ogórków konserwowych
    1 cebula
    10 łyżek majonezu
    200g śmietany 18% gęstej
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka musztardy francuskiej
    Sól, pieprz, cukier
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos tatarski

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez połączyć z jogurtem. Doprawić do smaku musztardą, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać drobno pokrojone marynowane pieczarki i ogórki oraz posiekaną cebulę oraz szczypiorek. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Konserwowe ogórki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować