SMAŻONY CHLEB Z ZIOŁAMI I SERKIEM

4.5 (190 ocen)

  • 10 min

Idealna przekąska na spożytkowanie czerstwego pieczywa, a za razem przepyszna.

  • 10 min

Składniki:

  • DLA 1 OSOBY:

    3 kromki chleba
    3 trójkąciki serka topionego smakowego np. z salami, ze szczypiorkiem czy z szynką
    majeranek
    czosnek granulowany
    masło lub olej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Ser

Smażony chleb z ziołami i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba posmarować z obydwu stron cienką warstwą masła i obsypać majerankiem i czosnkiem.
  • 2. Tak przygotowane pieczywo smażyć do zrumienienia na maśle lub oleju.
  • 3. Od razu po zdjęciu z patelni, na każdej kromce położyć porcję serka topionego aby lekko się stopił. Obsypać z wierzchu majerankiem.

Porady

Pieczywo można podać z ulubionym warzywem świeżym np. pomidorem czy ogórkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Majeranek Masło Olej Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować