pierogi z rosołowym mięskiem

0 (0 ocen)

pierogi sa delikatne, smaczne, syte.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • FARSZ: rostbef wołowy 50 dag, kurczak 1,20 kg, majeranek 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki................

    CIASTO: mąka tortowa 60 dag, woda ciepła 1,5-2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka..................

    OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z rosołowym mięskiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mięso z dzień wcześniej ugotowanego rosołu obrać z kości, dodać pokrojoną cebulę, majeranek, wlać trochę rosołu i pałką blendera zmiksować, dodać tartą bułkę, wymieszać
  • etap 2. w misie robota hakiem wyrobić sprężyste ciasto na pierogi, wody dolewać w trakcie wyrabiania, zależy od mąki ile wody wchłonie
  • etap 3. ciasto schować do woreczka i odstawić na 30 minut
  • etap 4. ciasto podzielić na porcje, każdą cienko rozwałkować, wycinać szklaną krążki, nadziewać 1 czubatą łyżeczką farszu i sklejać pierogi
  • etap 5. na oleju zrumienić cebulkę z przyprawami
  • etap 6. w osolonym wrzątku z 2 łyżkami oleju ierogi po wypłynięciu gotować z 3-4 minuty na mniejszym ogniu, pod zimną woda opłukać, wkładać porcjami do miski i każdą porcję okrasą okrasić, nie będą się zlepiały
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować