Pierogi z miesem rosołowym i kapustą

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Niewykorzystane mięso z rosołu?, proponuję dodać do tego farszu. Pyszne i nic sie nie zmarnuje...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg mąki
    ciepła woda
    jajko

    Farsz:
    mięso z rosołu
    kapusta kiszona
    cebula
    jajko
    pieprz
    sól
    maggi
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z miesem rosołowym i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu obieramy z kości, mielimy w maszynce do mięsa, ewentulanie robotem kuchennym ( ja mielę robotem), dodajemy drobno pokrojoną uduszoną na tłuszczu cebulę, wczesniej drobno pokrojona i ugotowaną kapustę. Kapusty ma byc tyle ile mięsa. Następnie wbijamy jajko , przyprawiamy wg uznania i zagniatamy z bułką tartą na zwartą masę.

    Robimy ciasto, (ma byc zwarte i elastyczne), przykrywamy gorącą miską na pare minut, rozwałkowujemy, wycinamy szklanką krążki, nakładamy dość sporo farszu, zlepiamy.

    Pierogi wrzucamy na gotujacą sie osoloną wodę, gotujemy ok 3 min od wypłyniecia.

Porady

Podajemy ciepłe polane smażonym boczkiem, lub odgrzane na patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować