Skrzydełka na ostro

4.5 (183 ocen)

Proste w wykonaniu i niedrogie, a takie smaczne.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    ½ szklanki keczupu
    2 łyżki naturalnego miodu
    2 łyżki oleju
    4-5 ząbków czosnku
    olej do smażenia
    1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka płuczemy, osuszamy i układamy w dużym naczyniu. Keczup mieszamy z 2 łyżkami oleju, dodajemy pieprz kajeński oraz sól. Dokładamy miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Łączymy wszystkie składniki.
  • Skrzydełka smarujemy marynatą 2. Marynatą polewamy skrzydełka i mieszamy, aby pokryć każdy kawałek mięsa. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie skrzydełka szybko obsmażamy na rozgrzanym oleju, polewamy pozostałą marynatą i pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ºC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować