Sernikowy Misz Masz na zimno

0 (0 ocen)

Bardzo dobry przepis który wymyśliłam na poczekaniu:)

Składniki:

  • Na biszkopt :6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki , 1 lyżeczka proszku do pieczenia
    Na masę serową: 1 opakowanie sernika na zimno, 2,5 szklanki schłodzonego mleka, 2 łyżki kakao
    Na sos truskawkowy: 500g truskawek, 1 galaretka truskawkowa, 250 ml.śmietanki 18%, 2 łyżki cukru
    Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa , truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernikowy misz masz na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wysmarować masłem i oprószyć bułka tartą .
    Przygotować biszkopt: białka ubic na sztywną pianę dodać kolejno cukier i żółtka , nastepnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać . Przełożyć do tortownicy
    Piec w temp 160*C ok 30- 40 min.
    Po wystudzeniu przekroic na 2 placki
  • 2. Masa serowa :
    Mleko wlać do wysokiego naczynia wsypać sernik w proszku i miksować ok 3 min na wysokich obrotach. Masę podzielić na 2 częsci, do jednej dodać kakao, wymiksować.
    Przełożyc białą mase serową na pierwszą częsć biszkoptu na to położyć drugą częsć biszkoptu i na koniec masę kakaowa. Włożyc do lodówki do stężenia masy .
  • 3. Sos truskawkowy :
    truskawki umyć oszypułkować.Zmiksować je razem z cukrem i śmietanką. Sos przełożyc do rondla i doprowadzic do zagotowania. Dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Schłodzic a następnie wyłożyć na sernik.Odstawić do stężenia. Po czasie udekorować truskawkami i zalać tężejącą galaretka.Pozostawić do stężenia.

Porady

Jeśli nie macie tak wysokiej tortownicy to mozecie zrobic to w prostokątnej formie do pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować