Barszcz czerwony z uszkami

4.5 (199 ocen)

  • 2 godz.

Jets bardzo aromatyczny i pyszny

  • 2 godz.

Składniki:

  • Barszcz: kości na zupę,4 buraki czerwone , 1 cebula , 1 marchewka, kawałek selera,pieprz sól, przyprawy do,smaku,łyżka octu. łyżka cukru, koncentrat do barszczu butelce ok 200ml ( ja uzywam koncentratu Krakusa)
    Uszka: mąka, mleko , woda, 3 lyzki oleju ,pasztet (w zaleznosci od upodoban) por ( ok 10 cm, zielonej częsci) , szczypta soli, 1 jajko

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz czerwony z uszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kosci zalewamy wodą.Gotujem.Następnie wrzucamy cebule marchewke,seler, buraczki(wczesniej obrane ).Gotujemy ok 20 min . Doprawiamy do smaku . Dodajemy koncentrat.i reszte składników.Gotujemy jeszcze ok 10min
  • 2. Uszka: mąkę przesiewamy na stolnice , dodajemy jajko , sól. Wodę i mleko mieszamy w proporcji 1:1 dodajemy olej . Dodajemy do mąki . Zagniatamy ciasto.
  • 3. Farsz: na patelni podsmażyć pora ( wczesniej pokrojonego w drobną kostkę) Dodajemy pasztet i mieszamy do połączenia składników.Odstawiamy do przestudzenia.
    Ciasto rozwałkować i wykrawać , kółka na uszka , dodawać łyżeczke farszu .
  • 4. Gotować ok 5 min w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować