Doskonale idealny sernik na zimno, smaku sernikowi dodają borówki, galaretka i herbatniki petit beurre, na każda okazję smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!!
Sernik na zimno z borówkami,herbatnikami,galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zimny gęsty jogurt, twaróg z wiaderka, cukier puder, cukier wanilinowy zmiksować mikserem, wlać ostudzoną żelatynę i zmiksować składniki.
2.Formę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie rozsypać kawałki herbatników - 12 zostawić w całości.
3.Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, w 450 ml gorącej każdą, tężejącą agrestową wylać na sernik, na agrestową wylać wiśniową, schować do lodówki na kilka godzin, kroić na porcje nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Komentarze