Schabowe dewolaje Anety

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Świetnie nadają się na niedzielny obiad jako odmiana tradycyjnych schabowych, najlepiej smakują z ryżem i sałatką.

  • 40 min

Składniki:

  • - 6 kotletów schabowych
    - 6 plasterków żółtego sera np. gouda
    - 6 plasterków baleronu
    - 6 pasków marynowanej papryki szerokości ok. 1 cm.
    - sól
    - pieprz i pieprz ziołowy
    - 3 jajka
    - mąka
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Schabowe dewolaje anety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wykałaczki wyjmujemy w trakcie smażenia. 1. Kotlety schabowe rozbijamy i oprószamy przyprawami z obu stron. Na każdy plaster schabu kładziemy plasterek baleronu, potem sera żółtego. Kładziemy pasek papryki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami.
    Każdy dewolaj obtaczamy najpierw w mące, potem maczamy w rozkłóconym jajku, na koniec w bułce tartej. Smażymy na rumiano ze wszystkich stron. W trakcie smażenia wyjmujemy wykałaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować