Spaghetti po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste danie dla wielbicieli nowych smaków.

  • 30 min

Składniki:

  • - opakowanie makaronu spaghetti
    - 1 podwójny filet z kurczaka
    - por (biała część)
    - 1 papryka czerwona ( można dodać też pół żółtej)
    - 1 średniej wielkości marchewka
    - 1 jajko
    - przyprawa do potraw chińskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Spaghetti

Spaghetti po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wszystko razem dusimy do miękkości. 1. Makaron gotujemy na półtwardo. Filet z kurczaka kroimy w wąskie paski długości 3-5 cm, posypujemy przyprawą do potraw chińskich (ewentualnie przyprawą do kurczaka) i smażymy na złoty kolor. Pora kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki, marchewkę w słupki. Wszystko dodajemy do kurczaka, podlewamy 200 ml wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Dodajemy rozkłócone jajko, doprawiamy przyprawą do potraw chińskich. Mieszamy z makaronem.

Porady

Podstawą smaku potrawy jest przyprawa do potraw chińskich.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Makaron Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować