Schab w kolorowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Panierka nie tylko cieszy oko, ale jest też niesamowicie apetyczna.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe o grubości 1 cm
    70 g przyprawy do schabowych (suszona marchew, papryka mielona, sezam, gorczyca, chili-w równych proporcjach)
    70 g bułki tartej
    1 jajko
    mąka
    smalec
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w kolorowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 1 cm plastry. Oprószamy solą, obtaczamy w mące.
    Kotlety zanurzamy najpierw w rozbełtanym jajku, następnie obtaczamy w przyprawie wymieszanej z bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym smalcu, z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować