Sałata jest naprawdę smaczna, a z podanych proporcji wychodzi pokaźna micha.
Moim zdaniem to bardziej taka imprezowa sałatka, która zawsze znika naprawdę ekspresowo.
15 min
Dla 8 osób
Składniki:
300g paluszków surimi
150g żółtego sera
2 zupki chińskie (użyłam o smaku curry)
1/2 kapusta pekińska (dużej)
1 czerwone papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
Dodatkowo:
majonez
Sałatka z zupek chińskich z paluszkami surimi i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską należy drobno posiekać, paprykę i paluszki surimi pokroić w kostkę, kukurydzę z fasolką odcedzić z zalewy, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski.
Dodać makaron (pokruszony, twardy) oraz przyprawy (jeśli są to i również olejki) z zupek.
Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.
Sałatkę schłodzić w lodówce.
(Makaron wchłonie majonez i pod jego wpływem zmięknie, więc nie powinno się go żałować. Przed spożyciem, jeśli sałatka okaże się zbyt "sucha" - należy dodać więcej majonezu.)
Komentarze