Z surimi i zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paluszki pokroić w dowolną grubość. Ogórka umyć, przeciąć na pół wzdłuż i pokroić na plasterki. (ja nie obieram ogórka)
2.Rzodkiewki pokroić w plastry, paprykę i jajka w kostkę. Kukurydzę odsączyć zalewy. Wszystkie składniki przesypać do miski.
3.Makaron z zupek chińskich ''połamać'' , przełożyć do garnka i zlać gorącą wodą na ok 3-5 min. Ja dodałam przyprawę z jednej zupki. Gdy makaron zmięknie, przelać go przez sito, wystudzić i wymieszać z warzywami. Na koniec dodać majonez, koper, sól i pieprz. Całość wymieszać. Majonez można połączyć 1 łyżeczką tartego chrzanu ze słoiczka. Wtedy wyjdzie taki sos z akcentem.
Komentarze